The Microchip Company

Microchip: veelgestelde vragen en antwoorden

easytrac-id

Over microchip identificatie

Algemene informatie

U wenst als eigenaar van een dier niet de lijdensweg te moeten afleggen wanneer uw dier verloren raakt of erger nog, gestolen wordt. Halsbanden zijn makkelijk te verwijderen, raken vanzelf los en vormen soms zelfs een gevaar voor de meer avontuurlijke dieren. Er is maar één manier om uw zorgen weg te nemen en de kans dat uw dier terug bij u, zijn rechtmatige eigenaar komt te vergroten. Laat uw dier bij uw dierenarts voorzien van een microchip van EasyTrac-ID. Elke microchip heeft zijn eigen unieke identificatienummer en is gemakkelijk door uw dierenarts in te brengen onder de huid van het dier. Dit nummer wordt op uw naam geregistreerd bij een databank.

Vrijwel elke dierenarts, elk asiel en elke plaatselijke autoriteit (politie) beschikt over een speciaal leestoestel waarmee een microchip uitgelezen kan worden. Als uw dier gevonden wordt en bij een van deze instanties binnengebracht wordt, scannen zij het dier op de aanwezigheid van een microchip. Het unieke identificatienummer in de microchip wordt opgezocht in de Nationale databank en linkt u aan het gevonden dier. U wordt gecontacteerd en aldus herenigd met uw verloren dier. Onze internet databank is altijd toegankelijk, 365 dagen per jaar en eens geregistreerd kunt u altijd uw gegevens wijzigen. Het is uiteraard van het grootste belang dat de databank over correcte gegevens beschikt, dus bij verhuizing, verandering van eigenaar, overlijden en dergelijke dient u wel tijdig de gegevens van uw geregistreerde dier te veranderen.

EasyTrac-ID microchips kunnen gebruikt worden bij ALLE dieren van iedere leeftijd : niet enkel honden en katten, fretten, paarden, maar ook muizen, struisvogels, olifanten, exoten, reptielen, schapen en geiten, schildpadden, herten, varkens, vissen enz.

microchip-easytrac-id

Over elektronische identificatie

Veel gestelde vragen

Hoe werkt elektronische identificatie?

Een microchip ter grootte van een flinke rijstkorrel wordt met een injectie onder de huid van een (huis)dier ingebracht. Daarna maakt een afleesapparaat het chipnummer zichtbaar en vervolgens kunt u uw gegevens in een databank registreren.

Microchip: uniek en onveranderbaar

De ISO chip bestaat uit 15 cijfers. Deze cijfercombinatie is uniek en daarom geschikt om iets te identificeren, een dier of een gebruiksvoorwerp. Deze chip is een ISO microchip van het type FDX-B en is ook, bijvoorbeeld, te gebruiken bij paarden. De chip functioneert conform ISO norm 11784 (codestructuur) en ISO norm 11785 (technisch concept). De unieke 15 cijferige code van deze huisdieren chip begint vaak met een code van de fabrikant van de microchip. De eerste 3 cijfers geven dit aan. Zo is de code van Easy Trac-ID 967. Daarna volgen de overige 12 cijfers of de (ISO) landencode. Het totale aantal cijfers (15) is niet te veranderen. Daardoor kan er geen enkele twijfel bestaan over de identiteit van het dier. De microchip is 2x13mm of 1,4×8,5mm voor kleine huisdieren. De microchip bestaat gewoonlijk uit een buisje van (bio)glas. De microchip van Bioglas is voorzien van een parylene coating dat afstoting voorkomt en vergroeiing van de microchip met het weefsel bevordert. De microchip zelf is niet actief. Er zit geen batterij in, en de levensduur is vrijwel onbegrensd. Het afleesapparaat is een elektromagnetisch gestuurd zend- en ontvangstapparaat. Het afleesapparaat geeft een elektromagnetisch signaal af dat de microchip activeert, waarna deze via een radiosignaal de identificatiecode laat verschijnen op het LCD scherm van het afleesapparaat.

Wat zijn ISO normen?

ISO staat voor International Standardization Organization. Deze commissie stelt wereldwijd technische standaarden voor allerhande producten vast. Het idee van ISO is dat elke ISO (FDX-B type) microchip onafhankelijk van het fabrikantenmerk van de chip af te lezen moet zijn door een ISO afleesapparaat (onafhankelijk van het merk of de fabrikant ervan).Dierenartsen in Europa gebruiken als identificatiechip bij dieren uitsluitend ISO chips.  Deze zijn uit te lezen met een ISO afleesapparaat. Het EasyTrac-ID afleesapparaat leest echter ook ander identificatie chips uit. Zo kun je onze afleesapparatuur ook gebruiken om oudere niet-ISO chips (FDX-A type) uit te lezen. Deze worden in sommige landen (Zuid-Amerika-Midden-Amerika en de USA) nog steeds gebruikt worden.

Honden, katten en paarden; welke dieren kunnen van een chip worden voorzien?

Eigenlijk kunnen alle diersoorten worden geïdentificeerd door middel van een chip.

The Microchip Company

EasyTrac-ID

MA - VR: 09:00 - 18:00

ZA: GESLOTEN

ZO: GESLOTEN

Desguinlei 90

2018 Antwerpen - België

BTW: BE 0479 031 233

Telefoon: +32 3 293 97 49

E-mail: info@easytrac-id.be